Älgköttbullar från Jämtland
8 portioner - 60 minuter
Ingredienser
1 st gul lök
1 msk smör eller margarin till stekning
8 st enbär
1 kg älgfärs
2 dl vispgrädde
2 st ägg
1 msk salt
0.5 tsk mald vitpeppar
Instruktioner
- Skala och finhacka löken. Fräs löken i matfettet i en stekpanna ca 5 min. Låt löken kallna på ett fat.
- Krossa enbären i en mortel. Blanda färsen smidig med grädde, ägg, lök, enbär, salt, timjan och peppar.
- Forma färsen till små, runda köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda.
- Hetta upp lite av matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs några av köttbullarna i och får steka runt om 6-8 min.
- Ta upp köttbullarna på ett fat så länge och stek resterande köttbullar.
- Serveras bäst med nykokt potatis och brunsås