Krämig fläskfilépasta med svamp och spenat
4 portioner - 15 minuter
Ingredienser
500 g spagetti
500 g fläskfilé
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
200 g champinjoner
70 g spenat
3 dl grädde
1 dl riven parmesan
1 tsk salt
2 nypor svartpeppar
1 msk raps eller olivolja
1 msk smör
Instruktioner
- Koka spagetti enligt anvisning på paketet.
- Putsa fläskfilén från senor och skär den i strimlor.
- Skala och finhacka 1 gul lök och 3 st vitlöksklyftor.
- Skär champinjonerna i tunna skivor.
- Hetta upp en panna med 1 msk olja och en klick smör.
- Fräs lök och champinjoner i ca 5 min tills svampen har fått ordentligt med färg.
- Tillsätt fläskfilén och 1 tsk salt och bryn tills den är genomstekt.
- Slå på grädde och låt det puttra tills pastan är klar.
- Sila av pastan och blanda med fläskfilén.
- Skölj spenaten och vänd ner den på slutet.
- Smaka av med svartpeppar från kvarn.
- Servera med 1 dl riven parmesanost.