Hetmat

Kyckling à la Malin

4 portioner - 40 minuter

Ingredienser

1 kg kyckling
3 msk kinesisk soja
2 krm mald vitpeppar
1 st gul lök
200 g färska kantareller
2 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 tsk torkad timjan
1 msk krossade enbär
3 msk råsocker
vetemjöl

Instruktioner

  1. Ugn: 225°
  2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en gryta. Krydda med peppar.
  3. Häll på sojan och rör ordentligt.
  4. Låt stå i 15 min.
  5. Skala och skär löken i ganska stora bitar.
  6. Blanda med köttet.
  7. Ansa och lägg i de färska kantarellerna svampen med sitt spad över filéer och lök och sjud i cirka 10 min.
  8. Tillsätt timjan, enbär, råsocker och crème fraiche.
  9. Sjud i ytterligare 10 min.
  10. Smaka av och krydda om så behövs. Tycker du att såsen är för tunn kan du reda av med lite vetemjöl utrört i vatten.
  11. Servera med t ex hasselbackspotatis, gröna ärtor...