Kyckling à la Malin
4 portioner - 40 minuter
Ingredienser
1 kg kyckling
3 msk kinesisk soja
2 krm mald vitpeppar
1 st gul lök
200 g färska kantareller
2 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 tsk torkad timjan
1 msk krossade enbär
3 msk råsocker
vetemjöl
Instruktioner
- Ugn: 225°
- Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en gryta. Krydda med peppar.
- Häll på sojan och rör ordentligt.
- Låt stå i 15 min.
- Skala och skär löken i ganska stora bitar.
- Blanda med köttet.
- Ansa och lägg i de färska kantarellerna svampen med sitt spad över filéer och lök och sjud i cirka 10 min.
- Tillsätt timjan, enbär, råsocker och crème fraiche.
- Sjud i ytterligare 10 min.
- Smaka av och krydda om så behövs. Tycker du att såsen är för tunn kan du reda av med lite vetemjöl utrört i vatten.
- Servera med t ex hasselbackspotatis, gröna ärtor...