Hetmat

Pastapanna med kyckling, paprika och citron

4 portioner

Ingredienser

300 g pasta
1 st färdiggrillad kyckling
1 st purjolök
1 st röd paprika
1 st gul paprika
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar
1 dl finhackad persilja
1 st citronskal
2 msk färskpressad citronjuice

Instruktioner

  1. Koka 200g pasta, t ex tagliatelle, enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Plocka köttet av kycklingen och skär det i mindre bitar/strimlor.
  3. Ansa och strimla purjolöken.
  4. Dela, kärna ur och strimla paprikorna.
  5. Fräs purjolök och paprika i olivolja i en stor stekpanna ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar.
  6. Häll av pastan och blanda med kyckling, paprikafräs, finhackad persilja, finrivet citronskal och färskpressad citronjuice.
  7. Smaka av med salt och peppar.