Hetmat

Världens bästa våfflor

4 st

Ingredienser

4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.25 tsk salt
2 st äggulor
2 st äggvitor
4 dl mjölk
8 msk rapsolja

Instruktioner

  1. Rör samman vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Gör sedan en urgröpning i mitten.
  2. Tag fram en ny liten bunke. Lägg försiktigt ner äggulorna i denna. Rör sedan ner mjölk och olja.
  3. Tillsätt all äggulemix samtidigt till den torra blandningen. Rör om tills den är fuktig (den bör vara klumpig)
  4. I en liten skål slå äggvitorna till hårt skum (tips står rakt upp).
  5. Vänd försiktigt äggvitan ner i mjöl- och ägguleblandningen, lämna några ludd med äggvita. Överblanda inte.
  6. Häll ned smeten i våffeljärnet, och se till att inte överfylla det.
  7. Servera och njut