Världens bästa våfflor
4 st
Ingredienser
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.25 tsk salt
2 st äggulor
2 st äggvitor
4 dl mjölk
8 msk rapsolja
Instruktioner
- Rör samman vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Gör sedan en urgröpning i mitten.
- Tag fram en ny liten bunke. Lägg försiktigt ner äggulorna i denna. Rör sedan ner mjölk och olja.
- Tillsätt all äggulemix samtidigt till den torra blandningen. Rör om tills den är fuktig (den bör vara klumpig)
- I en liten skål slå äggvitorna till hårt skum (tips står rakt upp).
- Vänd försiktigt äggvitan ner i mjöl- och ägguleblandningen, lämna några ludd med äggvita. Överblanda inte.
- Häll ned smeten i våffeljärnet, och se till att inte överfylla det.
- Servera och njut